UpNews: UMF a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler, pentru contribuția adusă la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Distincţia i-a fost înmânată rectorului UMF „Iuliu Hațieganu“, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, de către preşedintele României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, 1 decembrie, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, scrie UpNews.

Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler a fost oferit în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. Prin specialiștii săi, cadre medicale, dar și studenți, UMF „Iuliu Hațieganu“ a sprijinit eforturile personalului sanitar și ale tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu noul coronavirus.

Aceasta este a doua distincție pe care UMF „Iuliu Hațieganu“ a primit-o de la președintele României. Anul trecut, la 100 de ani de la înființarea Facultății de Medicină cu predare în limba română, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Pentru Învățământ“ în grad de Mare Ofițer.

Detalii pe UpNews.

Related posts

Leave a Comment