UpNews: Secție COVID gratuită la un spital privat din Cluj

Spitalul Polaris Medical din localitatea Baciu, județul Cluj, este dotat cu secție COVID-19 gratuită.

Astfel, din capacitatea totală de 180 paturi a spitalului, 50 de paturi au fost alocate secției COVID, din care 10 pentru ATI COVID, acestea fiind situate într-un corp separat de clădire.

Centrul de Evaluare al Spitalului Polaris Medical funcționează, așadar, începand de luni, 7 februarie 2022, fiind destinat persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Acestea beneficiază, prin urmare, gratuit de consultații, analize de laborator, investigații medicale și tratament.

De asemenea, începând din 5 februarie 2022, instituția medicală a fost clasificată drept spital de nivel I COVID, ceea ce înseamna că aici sunt tratati gratuit pacienți cu forme dintre cele mai severe ale coronavirusului.

Orice persoana care prezinta forme medii sau grave de Covid se poate adresa direct pentru a beneficia de spitalizarea gratuită la secția COVID și secția ATI COVID. Triajul clinic și epidemiologic se realizează în cadrul Ambulatoriului, respectiv la secția Covid/ATI Covid, în funcție de gravitatea formei de boală. Pacienții sunt evaluați, se stabilește fluxul acestora pentru a primi cât mai repede suportul medical de investigație, respectiv de tratament.

Accesul in Ambulatoriu se face prin prezentare directa (nu este nevoie de bilet de trimitere ) sau pe baza de programare, iar la secția Covid/ATI Covid din spital se realizează direct pentru persoanele cu forme ușoare și medii și prin transfer pentru persoanele cu forme grave ale bolii. Pentru asigurarea siguranței tuturor pacienților, circuitele către Sectia Covid și Centrul de evaluare sunt complet separate.

Programul Centrului de evaluare este de luni până vineri, între orele 08:00 – 15:00.

Pentru informații și programări pacienții pot suna la numarul de telefon: 0264 933.

Menționăm faptul că celelalte secții și Ambulatorul Spitalului funcționează, în continuare, în regim normal non-Covid, având circuite complet separate.

Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generație și personal medical pregătit pentru a trata o diversitate largă de patologii. Echipa medicală a Spitalului Polaris Medical este formată din medici cu experiență: medicină internă, terapie intensivă, pneumologie, cardiologie, gastroenterologie și epidemiologie.

 

Related posts

Leave a Comment