UpNews: 9 fluxuri de vaccinare pentru cadrele didactice din județul Cluj

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), la nivelul județului Cluj au fost stabilite 9 fluxuri de vaccinare pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar şi universitar, 6 fluxuri cu AstraZeneca şi 3 fluxuri cu Pfizer/ BioNTech.

Programările pentru vaccinare se stabilesc pe liste la nivelul fiecărei unități de învățământ, sunt centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar şi transmise către Direcția de Sănătate Publică, respectiv către centrele de vaccinare, în ceea ce privește învățământul preuniversitar. Procedura este similară şi pentru învățământul universitar, prin intermediul Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

În cursul zilei de vineri, 26 februarie 2021, a fost demarată vaccinarea cadrelor universitare, urmând ca de luni, 1 martie 2021,  să înceapă vaccinarea şi pentru mediul preuniversitar.

Această campanie va dura aproximativ o săptămână, în funcție de numărul de persoane care vor opta pentru vaccinare şi în funcție de tipul de vaccin administrat, se va efectua doza a doua la termen.

Fluxurile de vaccinare sunt stabilite în 4 centre de vaccinare la nivelul municipiului Cluj-Napoca, după cum urmează:

  •  Învățământ PREUNIVERSITAR (6):

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”;

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Școala Generală „Iuliu Hațieganu“;

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu Pfizer → la Școala Gimnazială „Ion Creangă“.

  • Învățământ UNIVERSITAR (3):

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca;

▫️ 1 flux de vaccinare cu Pfizer → la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Conform datelor transmise de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, există 4.298 cadre didactice care nu s-au vaccinat încă şi care pot beneficia de aceste noi fluxuri.

Related posts

Leave a Comment