Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca îşi extinde spaţiile de cazare, didactice şi de cercetare

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va inagura căminul II B din Campusul Mărăşti, luni, 24 iulie 2017, începând cu orele 14.  Lucrările de reabilitare în valoare de  4.788.000 lei, au fost  finalizate cu o lună înainte de termenul estimat şi reintroduc în circuit un număr de 944 de locuri de cazare aferente celor 236 de camere. Proiectul este unul de maximă amploare şi a fost susţinut în întregime din veniturile proprii ale universităţii.

UTCN este constant preocupată de extinderea spaţiilor de cazare şi a celor didactice destinate studenţilor. De curând, UTCN a achiziţionat spaţiul care avea ca destinaţie Casa de Modă de pe strada George Bariţiu nr. 6. Suprafaţa de 3103 mp este în prezent în studiu de fezabilitate funcţie de care va fi amenajată pentru activitatea didactică şi organizare de manifestări ştiinţifice.
De asemenea, clădirea Simtex cu locaţie pe Bdul Muncii nr.14, a fost luată în administrare de către UTCN prin Hotărîre de Guvern, pentru o perioadă de 49 de ani. Pentru această clădire a fost realizat deja proiectul de reabilitare, iar cei 2754 mp vor avea ca destinaţie spaţii de laboratoare pentru facultăţile de profil mecanic. Lucrările de reamenajare urmează să fie începute încă din acest an.

Related posts

Leave a Comment