Universitatea Cluj, învinsă de CSM Ştiinţa Baia Mare la rugby

”U” Prodvinalco a jucat, în prima etapă a fazei calificărilor în semifinalele Cupei României, în deplasare la formaţia CSM Ştiinţa Baia Mare. Meciul de pe Arena Zimbrilor a fost unul frumos, în care s-au înscris 12 eseuri, însă victoria a revenit gazdelor, cu scorul de 58-17, potrivit SportinCluj.ro.

”Echipa de rugby masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a deschis scorul în minutul 12 prin lovitura de pedeapsă a lui Ionuţ Mazăre (3-0), însă imediat după repunerea de la centru, Colin Bredell a bătut defensiva „studenţilor” reuşind şi transformarea (7 -3 pentru zimbrii). La jumătatea primei reprize Universitatea Cluj a trecut din nou în avantaj cu eseul lui Alin Dinu, transformat de Ionuţ Mazăre (10-7), însă până la pauză zimbrii şi-au trecut în cont trei încercări prin Colin Bredell, Johannes Van Heerden şi Florian Rosu, astfel că după 40 de minute Ştiinţa Baia Mare conducea cu 22-10. Claudiu Curcă a înscris ultimele puncte pe tabela de marcaj pentru ”U” Cluj, iar la fluierul final rezultatul a arătat 58-17 pentru băimăreni, obţinând şi bonusul ofensiv”, potrivit U-Cluj.ro.

 

„Prima parte am mers cap la cap cu echipa din Baia Mare, dar a trebuit neapărat să fac schimbări şi să introduc în teren şi jucătorii tineri. De exemplu, în ultimele zece minute l-am băgat şi pe Adrian Marcu, care a făcut pentru prima dată parte din echipă. Trebuie să-i creştem cumva şi pe jucătorii ăştia. Puteam să-l las în teren pe Csaba Gal, dar el ne mai poate ajuta acum şi încă 2-3 ani, apoi ce facem? Trebuie să vină ceva din spate. Pe jucătorii care se antrenează cu noi zi de zi şi sunt serioşi trebuie să-i recompensăm cumva, trebuie să le dăm încredere. A fost un meci frumos în care sportivii s-au bucurat de joc, au avut o atitudine extraordinar de bună în primele 60 de minute de joc, dar, din păcate, pregătirea fizică a sportivilor a lăsat de dorit”, a spus Horea Hîmpea, antrenorul „alb-negrilor”.

 

Related posts

Leave a Comment