UDMR va negocia şi cu Dragnea, şi cu Grindeanu

Membrii Consiliului Permanent al UDMR au mandatat conducerea executivă a acestei formaţiuni politice să negocieze poziţia pe care o vor avea parlamentarii maghiari din Transilvania în conflictul dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că formaţiunea sa politică nu doreşte să arbitreze sau să rezolve conflictele interne din PSD.

„Începând de luni vom discuta cu reprezentanţii guvernului, cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE şi cu oricine care doreşte să avem o discuţi epe această situaţie creată. Nu vrem şi nu putem să decidem în ceea ce priveşte conflictele dintr-un alt partid. Nu vrem să intervenim şi nu vrem să arbitrăm conflictele lor interne, dar nici nu putem accepta că o decizie a coaliţiei de guvernământ nu poate fi pusă în aplicare şi de aceea ar fi bine să găsească ei o soluţie, înainte de a căuta soluţii în afara coaliţiei de guvernare”, a spus Hunor Kelemen.

 

Votul parlamentarilor UDMR ar putea decide soarta moţiunii de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Guvern. UDMR are un acord de colaborare cu PSD, însă acest acord nu face nici un fel de referire la moţiunile de cenzură.

 

 

  

 

Related posts

Leave a Comment