Universitatea Babeş-Bolyai şi-a deschis o reprezentanţă în Japonia

Universitatea Babeş-Bolyai are, din această lună, un birou propriu la Universitatea din Kobe. Ea a devenit astfel prima universitate din România cu reprezentanţă în Japonia, precum şi în Asia.

Biroul UBB a fost deschis în urma vizitei desfăşurate la Universitatea din Kobe (Japonia), în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2017, de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, respectiv a întâlnirilor cu preşedintele Universităţii din Kobe, prof. Takeda Hiroshi, precum şi cu vicepreşedintele instituţiei – prof. Inoue Noriyuki şi prof. Yoshii Masahiko. 

 

”Deschiderea biroului reprezintă un nou pas strategic în dezvoltarea internaţională a UBB şi atestă recunoaşterea calităţii actului educaţional de la Universitatea Babeş-Bolyai. Biroul va susţine activităţile interuniversitare, diseminarea de informaţii, atragerea de studenţi, dar şi dezvoltarea colaborărilor pentru cercetări interdisciplinare.

 

În cadrul deplasării, rectorul UBB a vizitat mai multe instituţii de învăţământ superior din Kobe şi Tokyo, urmând a se stabili noi parteneriate strategice de colaborare, dezvoltarea de noi programe de internship pentru studenţi, colaborări pe parte academică, precum şi cu firme pentru activităţi de cercetare aplicată şi programe de pregătire”, potrivit biroului de presă al universităţii clujene.

 

Universitatea din Kobe se află în Top 500 în Shanghai Ranking 2017, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor. 

Related posts

Leave a Comment