Un volum editat în Transilvania, declarat Cartea Anului în Tel Aviv

Cartea ,,Shalom, Israel!”, scrisă de cunoscuta actriță româno-canadiană Claudia Motea, a primit premiul Cartea Anului 2019 în cadrul evenimentului Cartea Anului, Omul Anului la Tel Aviv”, organizat de Centrul Israeliano-român în parteneriat cu Fundația Dr. Wilhelm Filderman și Fundații și Asociații din Israel și România. Cartea a apărut la editura transilvăneană Libris Editorial din Brașov.

La eveniment au fost prezente personalități marcante ale Centrului Cultural Israeliano-român, ale Federației Comunităților Evreiești din România, ale Fundației Dr. Wilhelm Filderman, ale Ambasadei României în Israel, precum și reprezentanți mass-media și public larg.

 În volumul ,,Shalom, Israel!”, povestea de iubire dintre un evreu mozaic și o tânără creștină este folosită ca pretext pentru a evoca tragedia Pogromului din Iașiul anului 1941.

Volumul are scopul declarat de a păstra vie amintirea unor atrocități comise sub ochii unui continent pasiv, amintire care trebuie să împiedice repetarea unor astfel de lucruri.

 

Related posts

Leave a Comment