În ciuda nevoii de parole puternice, mulți utilizatori nu reușesc să urmeze cele mai bune practici din cauza diversității copleșitoare a conturilor și a lipsei de conștientizare a securității cibernetice.
Trei din patru utilizatori online din Statele Unite și Europa riscă să le fie descoperită parola din cauza practicilor superficiale când e vorba de parole, potrivit unui studiu publicat marți de un furnizor de soluții de gestionare a parolelor.
Studiul realizat de Keeper Security, bazat pe un sondaj efectuat pe 8.000 de persoane din Statele Unite, Regatul Unit, Franța și Germania, a constatat că 75% dintre respondenți au recunoscut că nu respectă cele mai bune practici cu privire la securitatea parolelor, în timp ce aproape două treimi ( 64%) au recunoscut că folosesc parole slabe sau repetă variante ale parolelor pentru a-și proteja conturile online.
„Mai multe raporturi au arătat că mai puțin de jumătate din publicul larg, respectă în mod corespunzător fiecare regulă pentru siguranța parolei”, a spus pentru TechNewsWorld, John Gilmore, șeful de cercetare la DeleteMe, un serviciu de confidențialitate din Boston care ajută utilizatorii să-și elimine informațiile personale de pe site-urile brokerilor de date.
„Răspunsul simplu la motivul pentru care nu o fac, este diversitatea conturilor care trebuie menținute”, a spus Gilmore. „Acum douăzeci de ani, majoritatea oamenilor aveau trei din patru conturi online. Acum trebuie să gestioneze rețelele sociale, munca, conferințele, învățarea și altele. De când a lovit pandemia, numărul de conturi pe care oamenii le au a explodat.”
O modalitate ideală pentru protecția utilizatorilor este utilizarea unui manager de parole, a explicat cofondatorul Keeper, Craig Lurey. „Pe lângă crearea și stocarea parolelor puternice și unice pentru toate conturile digitale, un manager de parole poate oferi protecție împotriva atacurilor de phishing și a link-urilor rău intenționate, deoarece nu va completa acreditările dacă adresa URL nu se potrivește cu ceea ce se află în seiful utilizatorului”, a spus el într-o declarație.
CITEȘTE ȘI:
Înșelăciunile romantice online aduc infractorilor milioane de dolari
TikTok a fost interzis pe telefoanele personale într-un stat din SUA