Un studiu scoate la iveală tendințele utilizatorilor online atunci când își creează parole

În ciuda nevoii de parole puternice, mulți utilizatori nu reușesc să urmeze cele mai bune practici din cauza diversității copleșitoare a conturilor și a lipsei de conștientizare a securității cibernetice.

Trei din patru utilizatori online din Statele Unite și Europa riscă să le fie descoperită parola din cauza practicilor superficiale când e vorba de parole, potrivit unui studiu publicat marți de un furnizor de soluții de gestionare a parolelor.

Studiul realizat de Keeper Security, bazat pe un sondaj efectuat pe 8.000 de persoane din Statele Unite, Regatul Unit, Franța și Germania, a constatat că 75% dintre respondenți au recunoscut că nu respectă cele mai bune practici cu privire la securitatea parolelor, în timp ce aproape două treimi ( 64%) au recunoscut că folosesc parole slabe sau repetă variante ale parolelor pentru a-și proteja conturile online.

„Mai multe raporturi au arătat că mai puțin de jumătate din publicul larg, respectă în mod corespunzător fiecare regulă pentru siguranța parolei”, a spus pentru TechNewsWorld, John Gilmore, șeful de cercetare la DeleteMe, un serviciu de confidențialitate din Boston care ajută utilizatorii să-și elimine informațiile personale de pe site-urile brokerilor de date.

„Răspunsul simplu la motivul pentru care nu o fac, este diversitatea conturilor care trebuie menținute”, a spus Gilmore. „Acum douăzeci de ani, majoritatea oamenilor aveau trei din patru conturi online. Acum trebuie să gestioneze rețelele sociale, munca, conferințele, învățarea și altele. De când a lovit pandemia, numărul de conturi pe care oamenii le au a explodat.”

O modalitate ideală pentru protecția utilizatorilor este utilizarea unui manager de parole, a explicat cofondatorul Keeper, Craig Lurey. „Pe lângă crearea și stocarea parolelor puternice și unice pentru toate conturile digitale, un manager de parole poate oferi protecție împotriva atacurilor de phishing și a link-urilor rău intenționate, deoarece nu va completa acreditările dacă adresa URL nu se potrivește cu ceea ce se află în seiful utilizatorului”, a spus el într-o declarație.

CITEȘTE ȘI:

Înșelăciunile romantice online aduc infractorilor milioane de dolari

TikTok a fost interzis pe telefoanele personale într-un stat din SUA

Related posts

Leave a Comment