Un pictor din Cluj a făcut un portret monumental al Prinţului Charles. Acum lucrează la portretul Reginei Marii Britanii

Pictorul clujean Laszlo Valovits a realizat un portet în ulei, de dimensiuni mari, al Alteţei Sale Regale Principelui Charles al Ţării Galilor. Portretul a fost expus la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.  Tabloul are, fără ramă, un metru şi 80 de cm înălţime şi o lăţime de un metru şi 35 centimetri.

„Prin acest portret, personalitatea celui pe care îl înfăţişează este scoasă în evidenţă. A fost realizat după diverse fotografii ale Alteţei Sale Regale. Acestea trebuie studiate, trebuie gândite în sinteză. Deşi este o muncă laborioasă, analitică, în final, încerc să reflecte multiplele trăsături ale unui personaj. Invit Alteţa Sa Regală la Cluj să vadă cu ochii săi portretul şi să se pronunţe asupra lui”, a declarat pictorul clujean.

 

El a precizat că acum lucreză la portretul Reginei Marii Britaniei, Elisabeta a II-a, pe care intenţionează să îl verniseze în iunie, cu ocazia aniversării încoronării reginei.

 

Acelaşi artist a realizat, de-a lungul timpului, portrete monumentale ale Majestăţii Sale, Regelui Mihai I al României (prezentat publicului la Palatul Elisabeta) şi portretele Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principelui Radu, dezvelite la Cluj, la Teatrul Naţional, în 2016, cu ocazia celebrării a 20 de ani de la căsătoria Alteţelor Lor. Toate aceste portrete sunt de aceleaşi dimensiuni monumentale.

Related posts

Leave a Comment