Un nou pacient cu Hiv este într-o remisie a bolii

Un bărbat european a fost într-o stare de remisie a infecției cu HIV de aproape doi ani după ce a primit un transplant de celule stem pentru a trata cancerul din sânge. După suficient timp fără simptomele virusului, el s-ar putea alătura clubului rarefiat de cinci oameni care sunt considerați fie sigur, fie posibil vindecați de HIV.

Toți cei șase au avut HIV când au primit transplant de celule stem pentru tratarea cancerelor din sânge, cum ar fi leucemia sau limfomul.

Dar, spre deosebire de celelalte cinci cazuri, cel nou implică o persoană al cărei donator nu a avut o anomalie genetică rară care să genereze rezistență la HIV în celulele imune pe care virusul le țintește pentru infecție.

Cazul bărbatului va fi prezentat săptămâna viitoare la Conferința Societății Internaționale de SIDA privind știința HIV din Brisbane, Australia.

Bărbatul a primit tratamentul în Elveția

Această reuniune bienală majoră de oameni de știință va avea, de asemenea, prezentări demne de remarcat cu privire la controlul post-tratament al HIV la sugarii băieți, impactul circumciziei asupra riscului HIV la bărbații homosexuali și relația dintre HIV și mpox (cunoscută anterior ca variola maimuțelor).

Bărbatul aflat în remisie HIV a fost tratat la o clinică din Geneva. Are peste 50 de ani, a fost diagnositcat cu virusul în 1990 și a început să ia tratament antiretroviral în 2005.

În 2018 a fost diagnosticat cu un cancer la sânge rar cunoscut, sub numele de tumoare mieloidă extramedulară și a fost tratat cu radiații, chimioterapie și un transplant de celule stem.

Cazul său a fost supravegheat de o echipă de cercetare, condusă de Asier Sáez-Cirión, șeful rezervoarelor virale și al unității de control imunitar de la Institutul Pasteur din Paris.

Dr. Steven Deeks, un cercetător în vindecarea HIV la Universitatea din California, San Francisco, care nu a fost implicat în studiul pacientului din Geneva, a spus că detaliile cazului „sugerează că ceea ce am presupus că era imposibil ar putea fi de fapt posibil”.

CITEȘTE ȘI:

O femeie a devenit cea de-a treia persoană din lume care s-a vindecat de HIV

Tratament anti-SIDA: O tehnică revoluţionară, pusă la punct de israelieni

 

Related posts

Leave a Comment