Un antreprenor din Câmpeni a inventat casa care este gata în şase zile

Un antreprenor din Transilvania a creat la Câmpeni, în judeţul Alba, un gen de case care pot fi montate precum o jucărie LEGO. Casele sunt produse din panouri speciale, care înglobează, pe de o parte, lemnul, iar pe de altă parte materiale inteligente. O casă poate fi gata în mai puţin de o săptămână.

Sorin Sălăgean conduce o fabrică de mobilă în oraşul Câmpeni, din Munţii Apuseni. Este vorba de Montana Câmpeni, care are deja peste 200 de angajaţi/. La cererea unui partener din Olanda, a început să lucreze la modelul unei case ieftine, uşor de construit şi rezistente. Cu ajutorul meşterilor recrutaţi de pe Valea Arieşului, el a reuşit să creeze o casă construită cu ajutorul unor panouri de tip LEGO. O locuinţă de 50 de metri pătraţi poate fi gata în mai puţin de o săptămână, spune Sorin Sălăgean.

 

Casele produse în Câmpeni sunt uşor de transportat şi pot fi mutate. Astfel, dacă proprietarul unui teren doreşte să şi-l vândă şi să se mute într-un alt oraş sau într-un alt cartier, el poate să îşi ia casa cu sine. Aceste locuinţe sunt predate beneficiarilor gata finisate şi cu instalaţiile funcţionale, care pot fi racordate direct la reţelele de utilităţi, mai spune Sorin Sălăgean.

 

Casele construite de meşterii din Transilvania au mare trecere în staţiunile turistice olandeze, însă ele ar putea fi o soluţie şi pentru oraşele româneşti care se dezvoltă rapid, precum Clujul. Preţul pentru o astfel de casă variază între 600 şi 800 de euro pe metrul pătrat, în funcţie de finisaje. Casa poate fi mobilată şi cu piese originale, produse pe măsura camerelor, în aceeaşi fabrică din Câmpeni.

Related posts

Leave a Comment