Cristian Pomohaci, caterisit pentru coruperea sexuală a copiilor, cântă la un festival din Mărginimea Sibiului, unde vin Ludovic Orban şi Raluca Turcan

Cristian Pomohaci caterisit, vineri, în urma unui scandal sexual, în care a fost acuzat de corupere a minorilor, a fost invitat, duminică, la un festival al ciobanilor din Jina, Mărginimea Sibiului, pentru a interpreta muzică populară, potrivit Agerpres.

“Este o mare onoare pentru noi să constatăm simpatia de care se bucură Jina şi acest festival în rândul locuitorilor din judeţ, dar nu numai. De asemenea, suntem fericiţi că reprezentanţi ai administraţiei publice vin să-i salute pe jinari, să-i cunoască sau reîntâlnească. Îi aşteptăm pe toţi cu mare drag şi cu un program deosebit”, spune primarul comunei Jina, Vasile Gheorghe Beschiu, citat în comunicat.

La acest eveniment sunt aşteptaţi şi politicieni locali, dar şi de la Bucureşti. Deja şi-au anunţat prezenţa liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, şi deputatul Daniel Constantin, relatează RomaniaLibera.ro.

 

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri. Preotul Pomohaci a fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

 

Vineri, Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci să fie caterisit. Decizia este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului.

Related posts

Leave a Comment