UMF Cluj a suspendat cursurile la facultăți, dar continuă online

În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, a anunțat conducerea universității clujene pe site-ul său.

Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu.

Aplicarea acestei măsuri este necesară din mai multe motive, potrivit conducerii UMF:
–         Prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției.
–         Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției.
–         Nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

Studenții sunt sfătuiți să evite locurile aglomerate (cinema, resturante, mall-uri etc.) și să ia în serios aceste măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Conducerea UMF Cluj spune că aceste măsuri vor duce la limitarea răspândirea bolii, aceasta fiind o parte importantă a responsabilităţii sociale a universităţii.

Related posts

Leave a Comment