Ultima zi în care clujenii pot dona un ghiozdan pentru un copil din Sierra Leone

Un munte de ghiozdane s-a strâns la Cluj în cadrul acțiunii Transilvania4SierraLeone. Ele vor fi donate copiilor dintr-una dintre cele mai sărace țări din Africa. Acțiunea de strângere a ghiozdanelor continuă, iar în urma apelului difuzat de Radio România Actualități, au început să sosească donații și din afara Transilvaniei, din orașe precum Galațiul. Ghiozdanele vor fi strânse până vineri seara, iar luni vor pleca spre Constanța, unde vor fi urcat pe un vapor care va ajunge în Africa în luna februarie.

Inițiatorii campaniei caritabile Transilvania4SierraLeone vor să ducă 5.000 de ghiozdane pe care să le dăruiască elevilor din școlile africane. Cei care vor să doneze un ghiozdan sunt rugați să pună în el rechizite, o scrisoare în limba engleză și o fotografie a copilului din România care își donează ghiozdanul unui copil din Africa. De asemenea, câteva jucării sunt binevenite. La această campanie participă inclusiv sindicatele din Educație. Ghiozdanele sunt strânse la Cluj, spune inițiatorul campaniei, Cătălin Priscorniță.

Ghiozdanele vor pleca cu un vapor spre Africa. Însă inițiatorii campaniei vor lua parte la raliul Budapesta – Bamako. Vor traversa două continente și vor înfrunta dunele de nisip din deșertul Sahara, munții din Africa, dar și zone bântuite de oameni certați cu legea sau în care mișună scorpionii. Plecarea din Budapesta este programată pentru 31 ianuarie. Până atunci, echipajul din Cluj pregătește mașina cu care cei doi inițiatori ai campaniei vor înfrunta toate primejdiile, spune pilotul Albert Deak.

Raliul se va încheia în data de 17 februarie. După o zi în care se vor odihni, cei doi clujeni vor începe distribuirea ghiozdanelor, cu ajutorul Ministerului Educației din Sierra Leone.

Related posts

Leave a Comment