Cum înflorește turismul la Turda

Zona Turda continuă să experimenteze o creștere semnificativă a numărului de turiști străini. Cei mai mulți dintre ei vin din statele Uniunii Europene, dar și din Israel, Statele Unite ale Americii sau China. Principalul obiectiv turistic din oraș rămâne Salina Turda, însă sunt și turiști atrași de băile sărate sau de muzeul amenajat în Palatul Princiar.

În acest an, Turda va fi vizitată, estimează experții în turism, de peste 750.000 de turiști, dintre care 30 la sută sunt străini. Peste 650.000 dintre ei vor vizita Salina Turda, care rămâne unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania. 

Salina Turda impresionează prin vestigii istorice, precum scara de lemn numită Scara Bogaților, un altar săpat în sare de către minerii de odinioară sau un crivac folosit odinioară pentru transportul bolovanilor de sare. Există însă și dotări moderne, precum un lift de sticlă, o roată panoramică, terenuri de minigolf sau popice, un amfiteatru cu scaune încălzite sau un debarcader pe un lac subteran. Salina Turda a fost declarată drept cel mai frumos loc subpământean, spune jurnalista Ana Luca, de la revista Transylvania Today.

Alte obiective turistice din Turda sunt Casa Rațiu, Palatul Princiar, castrul roman sau băile sărate cu proprietăți curative recunoscute de medicina modernă.

Related posts

Leave a Comment