Ucraina are mari planuri în privinţa Uniunii Europene

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei Constantin Grişcenko a declarat că actualmente Kievul nu se va limita doar la o cooperare cu Uniunea Europeană prin intermediul „Parteneriatului Estic”, transmite Unian.”Iniţiativa UE „Parteneriatul Estic” constituie unul din multiplele forme de cooperare dintre Ucraina şi Uniunea Europeană, pe care Kievul intenţionează în volum maxim să-l folosească, să nu se limiteze doar la acesta şi să examineze în calitate de obiective prioritare în relaţiile cu UE eliminarea vizelor pentru ucraineni, edificarea unei zone a comerţului liber şi semnarea unui Acord de asociere a Ucrainei la UE”, a declarat Grişcenko.
El a reiterat dorinţa Ucrainei de a adânci relaţiile cu UE.
Consfătuirea neformală a întâlnirii miniştrilor afacerilor externe a ţărilor din „Parteneriatul Estic” s-a desfăşurat în oraşul polon Sopot şi a fost organizat la iniţiativa Poloniei şi Spaniei. Ultima s-a desfăşurat sub preşedinţia UE. La manifestare au luat parte şefii MAE şi diplomaţi din 27 de ţări membre ale UE şi a şase state din spaţiul postsovietic, care sunt participanţii „Parteneriatului Estic”.
“Parteneriatul Estic” este o iniţiativă a UE, orientată la consolidarea relaţiilor cu şase state est –europene: Azerbaidjan, Belorusia, Armenia, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Related posts

Leave a Comment