UBB va pregăti specialişti în evaluarea programelor europene

Universitatea Babeş-Bolyai va pregăti specialişti în evaluarea programelor europene. Pregătirea acestora va fi organizată sub forma unui masterat, finanţat de Uniunea Europeană prin POSDRU.„Universitatea Babeş-Bolyai vă invită la lansarea unui nou masterat finanţat de Uniunea Europeană. Autoritatea Naţională pentru Calificari a validat în august 2013 calificarea universitară de masterat “Evaluarea politicilor şi a programelor publice europene”, la propunerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, în cadrul proiectului “Cooperare inter-universitară pentru dezvoltarea de cursuri şi programe de masterat de calitate în domeniul evaluării de programe şi politici publice (EVAL-EPPP)”(POSDRU/18/1.2/G/28682), implementat de SNSPA Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca şi Universitatea din Oradea, co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: “Investeşte în oameni!”.

Validarea acestei calificari de master se bazează pe faptul că specializarea propusă are un caracter inovativ şi prezinta interes pentru comunitatea academică, fiind în acelasi timp conectată la cerinţele pieţei, atât la nivel national, cât şi internaţional.

Programul masteral “Evaluarea politicilor şi a programelor publice europene” funcţionează la Universitatea Babeş-Bolyai în cadrul Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană a Facultăţii de Istorie şi Filosofie, alături de celelalte specializări din aria domeniului Ştiinţe Politice.

Această specializare vine în întâmpinarea unei nevoi reale a societăţii transilvane, precum şi a celei din România, ca urmare a deficitului cronic de specialişti calificaţi în evaluarea propunerilor de proiecte cu finanţare din partea Uniunii Europene”, spune Alin Nicula, reprezentantul Departamentului de Studii Internaţionale al UBB.

Related posts

Leave a Comment