Târgu Mureş: Aproximativ 5.000 de persoane participă la mitingul pentru autonomie

Aproximativ 5.000 de persoane participă, duminică după-amiază, la mitingul pentru autonomie care se desfăşoară la Târgu Mureş, oamenii purtând steaguri şi fanioane secuieşti, precum şi pancarte cu mesaje pro-autonomie, transmite Mediafax.Participanţii s-au strâns la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, purtând steaguri şi fanioane secuieşti, dar şi steaguri ale Jobbik, formaţiune fascistă din Ungaria.

Printre participanţi se află liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Tokes Laszlo, preşedintele PCM, Biro Zsolt, cel al PPMT, Toro Tibor, dar şi liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs.

Totodată, la miting ia parte şi Marc Gafarot I. Monjo din partea Partidului pentru Convergenţa Catalană, care susţine independenţa Catalaniei faţă de Regatul Spaniol.

Manifestarea a început prin rostirea unei rugăciuni.

Participanţii poartă pancarte cu mesaje pro-autonomie, dar şi unele redundante, precum “Ţinutul Secuiesc – Szekelyland”.

Mitingul pentru autonomie este organizat de CNS şi a primit acceptul Comisiei de avizare, la manifestare urmând să asiste şi un procuror anume desemnat, pentru a constata eventualele situaţii în care se încalcă legea şi pentru a dispune măsuri.

Şeful Comisiei de avizare din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, declarat că organizatorii estimau o participare de 10.000 de persoane, potrivit www.romanialibera.ro.

Related posts

Leave a Comment