Trei studenţi de la UBB, în finala unei competiţii din SUA

Un grup format din trei studenţi clujeni, împreună cu profesorul coordonator, au ajuns până în finala unei competiţii destinate creşterii performanţei în domeniul medical.Competiţia se numeşte Imagine Cup şi finala s-a desfăşurat în Statele Unite ale Americii.

Deşi nu au obţinut una dintre primele poziţii, calificarea în finală este deja un succes pentru echipa clujeană denumită SMT şi formată din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa şi Rareş Urdea, sub îndrumarea profesorului Dan Suciu.

Cei trei tineri sunt studenţi la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Reprezentaţii UBB au precizat “echipa facultăţii noastre a propus şi dezvoltat în cadrul competiţiei proiectul denumit sMilestone, proiect care exploatează la maxim oportunităţile oferite de Kinect pentru a îndruma pacienţii ce au suferit accidente cerebrale spre o reabilitare mai rapidă şi mai eficientă a acestora”.

La cea de-a 12 ediţie a competiţiei care s-a desfăşurat în acest an, au participat 34 de echipe. Competiţia a fost câştigată de echipa Australiei, cu un proiect ce permite diagnosticarea mai rapidă a anemiei folosind un telefon bazat pe Windows Phone.

Related posts

Leave a Comment