Trei Focusuri nationale la TIFF: Franta, China si Albania

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania aduce în prim-plan producţii cinematografice din ţări mai exotice. Ele vor fi grupate în secţiuni numite Focus Albania şi Focus China. De asemenea, va exista şi un Focus Franţa. La Cluj vor puntea fi vizionate şi filme care au avut succes la festivaluri internaţionale precum Cannes, Berlin sau San Sebastian.

Cea de-a 18-a ediţie a TIFF aduce în competiţia oficială 12 pelicule semnate de regizori aflaţi la primul sau la cel de-al doilea film. Însă vor fi proiectate sute de filme din întreaga lume. Pentru că este Sezonul Franţa-România, o secţiune Focus va fi dedicată Franţei, spune directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

 

 

 

Festivalul va fi deschis în data de 31 mai cu o gală în care va fi prezentat în premieră mondială filmul Parking al regizorului Tudor Giurgiu, fondatorul festivalului clujean. În cadrul TIFF 2019, vor primi premii de excelenţă actorii Nicholas Cage şi Marcel Iureş. Festivalul înseamnă 10 zile de proiecţii cinematografice şi de evenimente speciale.

Related posts

Leave a Comment