Transilvania Youth Guitar Competition

Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Chitară Transilvania organizează sâmbătă, 25 februarie 2023, competiția de chitară clasică ,,Transilvania Youth Guitar Competition” (TYGC).

Proiectul se adresează tinerilor care îndrăgesc chitara clasică și muzica ei.

Asociația de Chitară Transilvania (ACT) este o asociație profesională non-profit reprezentând un forum activ al chitariștilor și al iubitorilor chitarei, propunându-și să dezvolte și să promoveze fenomenul chitaristic din România. ACT a fost înființată la data de 13 ianuarie 2006, la inițiativa conf. Univ. dr. Constant in Andrei și a asist. univ. dr. Ștefan Trifan, actualmente cadre universitare la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Unul dintre cele mai mari proiecte ale organizației este binecunoscutul festival clujean de chitară clasică ,,Transilvania International Guitar Festival” (TIGF) care anul trecut a sărbătorit aniversarea a 20 de ediții consecutive. Anul acesta, Asociația de Chitară Transilvania continuă misiunea dezvoltării școlii chitaristice clujene și naționale prin organizarea concursului ,,Transilvania Youth Guitar Competition”, un proiect care încurajează toți tinerii chitariști pasionați ai muzicii clasice să-și fructifice talentul într-un eveniment marca #transilvaniaguitar.

Prima ediție a acestei noi competiții este organizată cu sprijinul Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, partener principal al TYGC. Concursul se va desfășura în Cluj-Napoca, în data de 25 februarie 2023, în format live la sediul școlii.

Related posts

One Thought to “Transilvania Youth Guitar Competition”

  1. […] Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Chitară Transilvania, organizează sâmbătă, 25 februarie, prima ediție a competiției de chitară clasică “Transilvania Youth Guitar Competition”, un eveniment dedicat tinerilor pasionați de acest instrument muzical, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment