Traian Băsescu a lăcrimat iar

Preşedintele român, Traian Băsescu, a depus astăzi flori şi “a scăpat lacrimi” la mormântul poetului Grigore Vieru, al lui Ion Vatamanu şi la cel al regretaţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, la Cimitirul Central din strada Armenească, scrie Jurnal.md.Traian Băsescu a scăpat o lacrimă, menţionând că Vieru a fost „un mare om de cultură” şi „un mare român”. Întrebat ce înseamnă Grigore Vieru pentru Traian Băsescu, acesta a răspuns scurt: „Republica Moldova”.
Fiul poetului, Călin Vieru, i-a servit cu vin şi plăcinte pe cei doi preşedinţi, iar văduva lui Grigore Vieru, Raisa Vieru, i-a înmânat preşedintelui Băsescu o carte cu poeziile poetului.
Şi la mormântul regretaţilor soţi Doina şi Ion Aldea-Teodorovici preşedintele Băsescu a scăpat o lacrimă, menţionând că „i-a plâns mult sufletul la moartea acestora”.
Oamenii s-au adunat şi la cimitir pentru a-l vedea pe Băsescu. Ca şi în centrul Chişinăului, aceştia au aplaudat şi au scandat „Băsescu!”. Preşedintele român, la rândul său, s-a adresat mulţimii cu urări de bine şi cu promisiunea că „va veni mai des în Moldova”.

Related posts

Leave a Comment