Traficul aerian închis, la ora 24.00, la Oradea, Baia Mare şi Satu Mare, posibil la Cluj şi Suceava


Traficul aerian va fi închis, la ora 24.00, la aeroporturile Oradea, Baia Mare şi Satu Mare, existând posibilitatea ca şi cursele aeriene de la aeroporturile Cluj-Napoca şi Suceava să fie anulate, a declarat premierul Emil Boc, după şedinţa comitetului pentru situaţii de urgenţă.Situaţia aeroporturilor din Cluj-Napoca şi Suceava va fi clarificată vineri seara, la ora 21.00.
Conform datelor analizate în comitetul pentru situaţii de urgenţă, norul de cenuşă va traversa nord-vestul şi nordul ţării la o altitudine de 6.000-10.000 metri începând cu ora 03.00, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi până la ora 09.00, când va acoperi distanţa dintre Oradea şi Suceava.
Potrivit premierului, nu există riscul la acest moment unor depuneri la sol, astfel că autorităţile nu recomandă populaţiei măsuri speciale.
Noi date vor fi prezentate sâmbătă, la ora 12.00.
Şeful Guvernului a cerut fiecărui aeroport să comunice, din oră în oră, situaţia actualizată a curselor anulate.
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat, anterior, agenţiei MEDIAFAX, că spaţiul aerian din nord-vestul României va fi închis sâmbătă, începând cu ora 03:00, astfel încât nu vor fi funcţionale aeroporturile din Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Satu Mare.
“Avem o celulă de criză la nivelul ministerului şi monitorizăm foarte atent condiţiile meteo. Din cauza înteţirii vântului am decis să închidem spaţiul aerian pe două sectoare din nord-vestul României, începând de sâmbătă ora 03:00. Nu ştim în acest moment până când va fi închis spaţiul, depinde de cum va evolua situaţia”, a spus secretarul de stat.
Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda a perturbat joi şi vineri traficul aerian al mai multor ţări din Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Suedia, Olanda şi Finlanda, Cehia şi Slovacia.
Aeroportul Otopeni a anulat, până vineri după-amiază, 59 de zboruri, iar Aeroportul Băneasa are nouă curse anulate.

Related posts

Leave a Comment