Tot mai multe companii aeriene restituie prețul biletelor pentru zborurile anulate în pandemie

După discuţii cu Comisia Europeană, 16 companii aeriene din Europa au fost de acord să restituie banii datoraţi pasagerilor pentru zborurile anulate în timpul pandemiei de COVID-19, să informeze mai bine călătorii când companiile anulează zborurile şi să ofere vouchere doar atunci când pasagerii optează pentru ele.

Air France-KLM, British Airways, Easyjet, Lufthansa, Ryanair, TAP şi Wizz Air sunt, printre altele, companiile care au decis să returneze prețul biletelor. Comisia Europeană a declarat că aceasta a fost cea mai mare acţiune de cooperare în domeniul protecţiei consumatorilor din istoria reţelei CPC şi prima acţiune care s-a bazat pe o alertă din partea Comisiei.

„Companiile aeriene au încălcat masiv drepturile consumatorilor europeni în timpul pandemiei. Este timpul ca toate companiile aeriene să îşi repare greşeala. Mulţi consumatori din toată Europa aşteaptă în continuare să îşi primească banii pentru zborurile anulate în timpul primelor blocaje din 2020”, a spus Monique Goyens, directorul general al Organizaţiei Europene a Consumatorilor

 

Related posts

Leave a Comment