Tokes: UDMR a ajuns în Parlament cu ajutorul voturilor românilor. La rândul lor, mai mult de jumătate dintre maghiari au votat cu români sau au stat acasă

UDMR a reuşit să ajungă din nou în Parlament cu ajutorul voturilor simpatizanţilor români, a declarat la Cluj, la Congresul PPMT, europarlamentarul Laszlo Tokes, preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania. El a declarat că PPMT a reuşit să îşi dubleze scorul electoral la ultimele alegeri, în timp ce mai mult de jumătate dintre alegătorii maghiari au votat cu candidaţi români sau au stat acasă.De asemenea, Laszlo Tokes, care este considerat drept părintele spiritual al PPMT, a dat de înţeles faptul că UDMR ar fi fost cumpărat de Puterea românească. El a adus drept argumente faptul că o serie de fundaţii conduse de lideri ai UDMR au primit finanţări în valoare 3,5 milioane de euro. El a spus că UDMR ar fi vocea maghiară a Guvernului român şi a adus drept argument şi pactul secret dintre UDMR şi USL, încheiat înainte de alegeri, dar acre nu a mai fost apoi respectat.

Tot Laszlo Tokes a afirmat că fundaţiile Şcoala şi Progresul, conduse, de asemenea, de lideri ai UDMR ar fi primit, în perioada 2008 – 2010, 763 de milioane de forinţi din partea Guvernului de stânga din Ungaria. Tot Laszlo Tokes a dezavuat atitudinea critică a Parlamentului European faţă de Guvernul maghiar de dreapta, condus de Viktor Orban. El a sugerat că ultimele atacuri din presă la adresa FIDESZ, formaţiunea condusă de Viktor Orban, ar avea legătură cu negocierile dintre premierul maghiar şi formaţiunea conservatorilor şi democraţilor europeni, formată prin desprinderea mai multor formaţiuni din Partidul Popular European. În prezent, FIDESZ este afiliat la Partidul Popular European, cea mai bine reprezentată formaţiune la nivel european.

Related posts

Leave a Comment