TIFF 2013 se deschide cu o premieră a lui Pedro AlmodóvarFilmul “Los amantes pasajeros/Amanții pasageri”, o comedie marca Pedro Almodóvar, va fi proiectat la Cluj în premieră, în seara zilei de 31 mai, de la ora 20h45, în Piaţa Unirii din Cluj, cu ocazia deschiderii celei de a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 31 mai și 9 iunie, la Cluj-Napoca, iar între 19 și 23 iunie, va fi preyent şi la Sibiu. Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Comedia, „morală, orală și ireală, sau nerealistă”, după cum o descrie Almodóvar, vine după o serie de melodrame „întunecate” ale celebrului cineast spaniol, precum ca Volver, Los abrazos rotos/ Îmbrăţişări frânte sau La piel que habito/ Pielea în care trăiesc. Acțiunea se petrece într-un avion de linie, care de la defectarea acestuia și până la aterizarea de urgență, îi transformă pe pasageri, astfel că „dezbrăcați de iPhone-uri, filmulețe, Internet și iPad-uri, sunt condamnați să fie ei înșiși, înconjurați de necunoscuți”, după cum a declarat regizorul filmului despre cea de a 19+a sa creaţie în categoria lungmetrajului artistic.

În distribuţie apar câțiva dintre cei mai bine cotați actori spanioli, precum Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo – pe care spectatorii l-au văzut la TIFF în filme ca AzulOscuroCasiNegro/ AlbastruInchisAproapeNegru (Premiul publicului, Mențiunea specială a juriului – TIFF 2007), Gordos/ Grașii (Premiul publicului- TIFF 2010) sau Primos/Verii. Penélope Cruz și Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriți ai lui Almodovar, pot fi şi ei văzuţi în acest film. “Los amantes pasajeros” este lansat în luna martie în Spania. Filmul a fost deja vândut încă înainte de a începe turnajul, încât producătorii l-au realizat cu banii obținuți, fără sprijinul altor case de producție. Pe marile ecrane din România filmul va fi lansat din data de 7 iunie.

Related posts

Leave a Comment