Tetapolis, primul parc ştiinţific şi tehnologic din Transilvania, va fi lansat în cadrul TechFest

Tetapolis, cel mai nou proiect al companiei Tetarom, cel mai important jucător de pe piaţa parcurilor industriale şi tehnologice, va fi lansat oficial în cadrul TechFest. Tetapolis este primul Parc Ştiintific şi Tehnologic din Transilvania. Acesta a primit titlul de parc ştiinţific în 27 august 2013. Este un proiect de anvergură, dezvoltat în parteneriat cu IASP, UTCN, Consiliul Judeţean şi American Councils.

”Tetapolis va oferi dezvoltatorilor de noi tehnologii toate serviciile necesare unui mediu de cercetare construit la standarde internaţionale, de la incubatoare de afaceri şi servicii suport până la centru de conferinţe şi laboratoare de cercetare. Proiectul este dezvoltat în două etape, prima etapă urmând să se lanseze în data de 20 noiembrie, odată cu prezentarea structurilor de incubare, a operatorilor, a partenerilor şi a serviciilor suport. 

 

A doua etapă, care este în curs de dezvoltare, vizează extinderea Parcului Ştiinţific pe o suprafaţă de aproape nouă hectare în continuarea Parcului Industrial Tetarom I.  O comunitate în sine, Tetapolis va oferi mult mai mult decât birouri şi laboratoare de cercetare. Parcul îşi propune să devină un hotspot al regiunii, mai ales când este vorba de simpozioane tech pe scară largă şi expoziţie”, spun reprezentanţii Tetarom.

 

Pentru atingerea acestui obiectiv, Tetapolis va beneficia de structuri suplimentare de incubare şi zone de cercetare, va pune la dispoziţia rezidenţilor construcţii dedicate pentru activităţi sportive şi de relaxare, săli de conferinţe si spatii expoziţionale. Investiţia în acest proiect se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

 

Evenimentul de lansare va avea loc în cadrul TechFest la Secţiunea Transilvania Demo Day, unde vor fi prezentate şi 20 de idei de afaceri.

 

Cele mai convingătoare prezentări, pe lângă matchmaking cu investitorii vor fi răsplătite si cu multiple premii: 10.000 euro, constând în servicii şi asistenţă comercială (Tech2Market) prin reţeaua globală de parteneri a Centrului de Antreprenoriat Startup Transilvania, spaţii de birouri în cadrul Tetapolis şi ClujHub, acoperirea costurilor şi asistenţă în delegaţii internaţionale şi alte premii oferite de partenerii Vector Watch, Microsoft Azure şi IBM Bluemix. Mai mult decât atât, toate cele 20 de echipe selectate vor intra în cursa de a fi recompensate cu o bursă antreprenorială în cadrul ASIA School of Business – MIT Sloan din Kuala Lumpur.

 

„Lansarea parcului ştiinţific şi tehnologic Tetapolis e un pas mare pentru dezvoltarea Clujului şi avem încredere că putem dezvolta cel mai puternic parc tehnologic din regiune şi că cercetarea va deveni un domeniu şi mai puternic şi prezent în România. Suntem încântaţi că lansăm acest proiect la Transilvania Demo Day, în cadrul TechFest, într-un mediu de discuţii atât de relevant pentru industrie”, a declarat Mihai Coca, development manager Tetapolis.

 

TechFest aşteaptă la Cluj-Napoca, între 11 şi 20 noiembrie, mii de participanţi: programatori, antreprenori şi pasionaţi de cele mai noi tehnologii. Festivalul dedicat tehnologiei înseamnă: zece zile de eveniment; un ExpoTech în cadrul caruia se vor prezenta cele mai noi gadget-uri; Tech Open Days cu vizite la companii; TechTalks cu speakeri de renume; Smart City Forum; Transilvania Demo Day cu sesiuni de „start-up pitch”; Tech Industry Awards – Gala premiilor industriei; CodeCamp – conferinţă de coding şi Party 404 – o mega petrecere pentru pasionaţii din domeniul IT.

 

Related posts

Leave a Comment