Tabară muzicală de vară în statiunea Muntele Băisorii

În perioada 8 – 12 iulie 2019, în staţiunea Muntele Băişorii, se va dsfăsura Tabăra Muzicală de Vară, ediţia I.Tabăra este organizată de către Scoala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca si are ca temă muzica de petrecere.

,,Am început taberele muzicale, de mai multe genuri, în anul 2012 – şi ne aflăm, practic, la cea de-a paisprezecea ediţie a unei astfel de activităţi. Şi, ţinând cont de faptul că anul 2019 a fost desemnat drept ,,Anul tradiţiilor populare la Şcoala de Arte Cluj-Napoca”, tema acestei tabere este muzica de petrecere, mai precis, muzica pe care interpreţii vocali şi instrumentali o abordează în cadrul unor evenimente, cum ar fi: nunţi, botezuri, cumetrii, etc. Cei care absolvă cursurile noastre de canto sau instrumente muzicale obţin o diplomă, care atestă calitatea lor de cunoscători ai domeniului pe care l-au ales: muzică populară, uşoară sau clasică. În contextul organizării taberei amintite regăsim şi această formă de exprimare artistică, muzica de petrecere, care completează dezvoltarea celor implicaţi în curs, făcându-i capabili să performeze în cadrul evenimentelor la care vor participa mai târziu, ca artişti, după absolvire”, precizează Marius Moldovan, directorul adjunct al Scolii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”.

În prima parte a taberei vor fi create două ateliere distincte: unul în domeniul instrumental şi altul în cel al cântului vocal, urmând ca în cea de-a doua parte să se producă îmbinarea şi conlucrarea celor două ateliere, pentru a crea, la final, acele momente artistice mult dorite. Iar prima materializare a muncii în tabără, a artiştilor amatori ai Şcolii de Arte Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul unei reprezentaţii ce va fi susţinută chiar în locaţia taberei, joi, 11 iulie 2019, ora 20:00


Related posts

Leave a Comment