Sute de personalități maghiare au primit distincții în cadrul manifestării UDMR de la Cluj

Manifestarea aniversară a UDMR s-a încheiat, sâmbătă seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, cu înmânarea unor distincţii pentru 230 de personalităţi maghiare din România.Primele 200 de disticţii din bronz, având inscripţionată Statuia Libertăţii din grupul statuar al celor 13 generali de la Arad, au fost înmânate pe scena Operei Maghiare din Cluj-Napoca de către liderul UDMR, Marko Bela, unor membri fondatori ai filialelor Uniunii din judeţele Transilvaniei, alte 30 de distincţii fiind acordate unor preşedinţi de filiale şi unor membri ai Comitetului Provizoriu de înfiinţare a UDMR.
În cadrul manifestării au avut loc şi momente artistice, între care un scurt spectacol folcloric, cu muzică şi dansuri populare maghiare.
Actriţa Skovrán Tünde de la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca a fost cea care a deschis spectacolul aniversar, recitând poezia “Vallomás” de Tompa László. Programul artistic a mai cuprins un moment muzical susţinut de violonistul Márkos Albert jr. şi unul poetic, al cărui protagonist a fost actorul Hatházi András, tot de la Teatrul Maghiar, care a recitat poezia “Tornyot raktam” de Horváth István.
La manifestarea UDMR, care a durat peste trei ore, au partipat şi au rostit discursuri lideri de partide din Ungaria, Serbia, Slovacia şi Croaţia, iar din partea partidelor româneşti au prezentat mesaje vicepreşedintele PDL Ioan Oltean şi cel al PSD Cristian Diaconescu.
Manifestarea, organizată de UDMR la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţare şi la care au luat parte peste 700 de invitaţi din ţară şi străinătate, a început cu intonarea imnului Ungariei.

Related posts

Leave a Comment