Supercamionul


Exaspearea, generată de încăpăţânerea unui Guvern care continuă să susţină un set de măsuri aberante, m-a determinat să mă refugiez, preţ de câteva momente, printre amintiri, în anii copilăriei, în vremea în care am fost, cu adevărat, fericit.Talentul este un set de aptitudini cu care te naşti şi care par a te urmări dintr-o existenţă anterioară, în efortul de a edifica ceea ce nu ai reuşit să finalizezi cu o altă ocazie. Altfel nu-mi pot explica pasiunea pe care am avut-o, dintotdeauna, pentru tehnică.
În curtea casei situată pe strada Moţilor la numărul 19, unde astăzi se află “Centrul clinic de diagnostic şi tratement, acum mai bine de patru decenii, eram vreo zece copii.
Nici unul nu era mai mare de o şchioapă, dar fiecare îşi lăuda propria jucărie, evidenţiindu-i caracteristicile ce îi confereau superioritate. În top erau camioanele cu remorcă din tablă ambutisată, iar pricina laudelor o constituia “capacitatea de transport nisip” a acestor machete.
Pe şasiul unei astfel de maşinuţe şi a remorcii sale, am izbutit să leg, cu sârmă, dupăce în prealabil i-am demontat uşiţa, gentuţa de tablă în care îmi duceam felia de pâine cu unt, la grădiniţă. Aşa am obţinut o ladă de câteva ori mai mare decât caroseriile originale, un fel de trans-container, stârnind admiraţia şi invidia prietenilor de joacă, prin super camionul pe care l-am realizat şi prin impresionanta sa capacitate de transport.

Related posts

Leave a Comment