SUA vor avea o nouă doctrină militară

Armata americană nu va mai purta două mari războaie convenţionale în acelaşi timp, ci mai curând se va pregăti pentru mai multe conflicte şi nu pentru toate în acelaşi stil, potrivit proiectului noii doctrine militare a Pentagonului, relatează CNN.Noua strategie de planificare militară va înlocui stilul de luptă vechi de aproape 25 de ani de a purta şi câştiga două mari războaie convenţionale în două locuri diferite, în favoarea unei forţe de luptă capabile să protejeze interesele americane în întreaga lume în faţa unei serii de ameninţări, de la terorism la atacuri cibernetice.
Schimbarea va fi inclusă în Quadrennial Defense Review (QDR) din 2010, un document mandatat de Congres care analizează viitoarele ameninţări şi cerinţele militare pentru a le diminua.
Potrivit unor oficiali din cadrul Pentagonului, ministrul Apărării, Robert Gates, va solicita un buget de 708 miliarde de dolari, inclusiv pentru finanţarea războaielor din Irak şi Afganistan, cu 44 de miliarde mai mult decât bugetul de 664 de miliarde pentru 2010.
Ultima revizuire importantă a doctrinei militare a fost făcută în 2006, însă viziunea Pentagonului asupra lumii s-a schimbat dramatic în ultimii patru ani.

Related posts

Leave a Comment