Strada Dragalina din Cluj-Napoca se redeschide circulației

Strada Dragalina din municipiul Cluj-Napoca se redeschide și va fi redată traficului, începând de miercuri, 17 mai 2023.

Redeschiderea acesteia se datorează faptului că lucrările derulate de Compania de Apă „Someș”, pentru înlocuirea rețelei de apă, s-au finalizat.

Investiția este parte a contractului finanțat din fonduri europene ce prevede reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe cca. 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca.

În perioada imediat următoare, după primirea autorizațiilor de spargere, Compania de Apă „Someș” va începe lucrările de înlocuire a conductei de apă pe:
– strada Republicii (100 de metri de la intersecția cu str. Observatorului).
– strada Jupiter.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni vor începe lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Craiova, prin tehnici non-invazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

Întregul contract are o valoare de peste 124.000.000 lei, investiția fiind parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Acesta prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi. În același timp, vor fi reabilitați și înlocuiți 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Related posts

One Thought to “Strada Dragalina din Cluj-Napoca se redeschide circulației”

  1. Paul S.

    Va rugam verificati concret situatia pe Str. Craiova. Nici vorba de reabilitare non-invaziva.

Leave a Comment