Stolojan la RFI: Programul pentru care îşi asumă răspunderea Guvernul este o glumă!

Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, critică programul asupra căruia urmează să-şi asume răspunderea Guvernul Ponta III. Democrat-liberalul spune la RFI că documentul respectiv este “o glumă la adresa Parlamentului şi a României”. El mai declară că în opinia sa, cota unică de impozitare ar trebui menţinută încă 10-15 ani.Theodor Stolojan taxează Guvernul: “Am studiat cu atenţie acest program şi cred că sunt printre puţinii care l-au parcurs. După părerea mea, este o glumă, o glumă la adresa Parlamentului, o glumă la adresa României. Şi să vă spun de ce. Ceea ce domnul Ponta, Guvernul său a transmis mass-media reprezintă pur şi simplu o serie de liste de dorinţe întocmite de către fiecare minister şi care pe urmă din computer au fost puse în ordine alfabetică. Începe cu agricultura, continuă cu armata, după care cu apa, după care cu bugetul, după care cu comunicare, cu cultură. Nici un fel de priorităţi, nici un fel de încercare de sistematizare”.

Europarlamentarul PDL precizează că programul “cuprinde o mare noutate: aţi pomenit de reducerea pe care acest Guvern se gândeşte s-o facă la TVA, dar nu-i vorba numai de TVA, acolo se vorbeşte şi de reducere de contribuţii de asigurări sociale, se vorbeşte şi de reducerea generală a cotei de TVA de la 24% la 19% şi aşa mai departe. Foarte multe asemenea lucruri plăcute, dar care toate se încheie dacă condiţiile fiscale-bugetare vor permite. Aceasta este o inovaţie într-un program de guvernare, pentru că la fel putem continua că acest Guvern îşi propune să elimine toate impozitele plătite de populaţie, dacă condiţiile bugetului, dacă condiţiile fiscale o vor permite”.

În opinia sa, “acesta nu este un program. Un program înseamnă acţiuni concrete, cu termene concrete, încadrate în resursele pe care Guvernul consideră că le previzionează pentru anul 2014-2015”.

Citiți mai multe declarații ale europarlamentarului PDL AICI

Related posts

Leave a Comment