Spitalul de campanie din Polivalentă, aproape gata – o firmă franceză a realizat paturile, separatoarele, noptierele și coșurile de gunoi

Centrul de suport medical pentru tratarea cazurilor de coronavirus din județul Cluj, cu forme ușoare și medii, din Sala Polivalentă BT Arena este în curs de amenajare.

O firmă cu capital francez, Romcarton, din grupul Rossmann, care are o unitate de producție și în Suceava, s-a alaturat efortului Auchan și Leroy Merlin de amenajare și dotare a centrelor de spitalizare pentru persoane non-critice, în cadrul crizei COVID-19.

”Spitalul” amenajat în interiorul Sălii Polivalente BT Arena, pe o suprafață de 2.500 m2 are 400 de paturi. Firma franceză a realizat și paravanele pentru delimitarea acestora, 400 cutii tip noptiere și 100 coșuri de gunoi, care au fost deja livrate și sunt în curs de instalare în Sala Polivalentă. Reprezentanții companiei producătoare spun că noptierele pentru lucrurile personale, după ce sunt folosite, poti fi luate acasă de către pacienții vindecați.

Toate aceste articole din carton rezistent pot fi dezinfectate. În plus, cartonul are avantajul de a fi unul dintre materialele pe care virusul SARS-CoV-2 are cea mai scurtă durată de viață.

Articolele din carton ondulat au fost omologate și testate și sunt pe poziții în cele doua unități prespitalicești (Cluj și București).

“Salutăm inițiativa și suportul tuturor companiilor implicate în acest proiect. Este un act de normalitate să încercăm să preîntâmpinăm o situație de amploare și să fim pregătiți pentru mai multe scenarii. Ne-am bucurat că am reușit să creăm și să introducem în timp record în producție aceste articole și le mulțumesc pe această cale angajaților care au răspuns provocării cu dăruire și entuziasm.” Paul-Henri KOHLER, Director General Romcarton.

Compania Ambro Suceava, membră, alături de Romcarton, a Grupului Rossmann România, sprijină sistemul medical din Suceava în lupta împotriva COVID-19, prin sponsorizările în valoare de 200.000 RON către Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, respectiv 50.000 lei către Spitalul Municipal “Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuți.

Related posts

Leave a Comment