Speculaţiile din spatele demisiei lui Alin Tişe


Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în PD-L. Adică, din postul de prim-vicepreşedinte al PD-L Cluj-Napoca şi din cea de vicepreşedinte al PD-L Cluj. Gestul său este cu atât mai surprinzător cu cât el este unul dintre liderii PD-L care a reuşit să se ferească de o erodare accentuată a imaginii sale publice, spre deosebire de alţi lideri ai partidului. Cum Alin Tişe este şi finul premierului Emil Boc, în jurul demisiei sale au început să circule o mulţime de zvonuri. Iată lista acestor zvonuri:
1. Alin Tişe va trece la PSD.

Zvonul a fost dezminţit, într-un interviu acordat citynews.ro, chiar de către Alin Tişe.

2. Demisia lui Alin Tişe are ca bază un conflict cu primarul Sorin Apostu

Este foarte probabil, pentru că relaţiile dintre ei sunt glaciale. Alin Tişea evitat să admită sau să dezmintă aceste zvon

3. Demisia lui Alin Tişe este bazată pe un conflict cu Daniel Buda, iar la viitoarele alegeri, Alin Tişe va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Este o variantă posibilă, pentru că, în PD-L există foarte multe aripi şi aripioare, aşa că o ciocnire Tişe-Buda nub este deloc de neocolit. Mai mult, în timp ce deputatul Daniel Buda se afla în Bucureşti, Alin Tişe străbătea judeţul sat cu sat. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe a dezvoltat relaţii foarte bune cu mulţi dintre liderii organizaţiilor locale ale PD-L.

4. Alin Tişe a demisionat după ce a descoperit că în PD-L Cluj, cineva pegăteşte trădarea lui Emil Boc la viitoarea Convenţie Naţională a partidului.

Este posibil, dar nu foarte probabil. Cei mai mulţi dintre actualii lideri ai PD-L sunt profitorii direcţi ai imaginii bune pe care Emil Boc a avut-o în calitate de primar al Clujului. Mulţi dintre actualii lideri ai PD-L Cluj au urcat scara către Putere precum purecii în blana câinelui. Iar aici câinele a fost tocmai Emil Boc. Însă cu PD-L este plin de oameni pricepuţi să trădeze, un joc dublu nu poate fi niciodată exclus.

Related posts

Leave a Comment