Spectacol folcloric dedicat celor 70 de ani, în eter, pentru Radio România Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), în parteneriat cu Radio România Cluj și TVR Cluj, organizează spectacolul folcloric, intitulat „Horile de altădată”.

Evenimentul face parte din suita de manifestări derulate de postul teritorial Radio România Cluj al Societăţii Române de Radiodifuziune, care împlinește, pe 15 martie, 70 de ani de la primul semnal în eter.

În cadrul spectacolului, care va avea loc luni, 4 martie 2024, începând cu ora 18:00, la Sala Radio, str. Donath nr. 160, vor evolua mai mulți cântăreți clujeni. Este vorba despre: Maria Marcu, Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Florian Roșan, Claudiu Ciotleuș și Melisa Cuc, acompaniați de Ochestra profesionistă „Cununa Transilvana”, conducerea muzicală Tudor Căucean.

Momente deosebite de jocuri populare din zona Clujului vor fi aduse de Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba”.

Spectacolul folcloric „Horile de altădată” vizează, printre altele, omagierea interpretei clujence Maria Marcu, prima cântăreață care a făcut înregistrări la Radio Cluj, potrivit mărturisirilor artistei, și care aparține „Generației de Aur” a interpreților de cântec popular românesc. Totodată, se înscrie în efortul continuu al instituției clujene de cultură de a păstra și promova bogăția culturală a zonei, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de cântecele, tradițiile și obiceiurile autentice.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Related posts

Leave a Comment