Spectacol caritabil pentru persoanele din Ucraina, afectate de război

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în parteneriat cu Fundația „Dumitru Fărcaș”, organizează sâmbătă, 5 martie 2022, un spectacol caritabil, în beneficiul persoanelor afectate de războiul din Ucraina.

Intitulat ,,Mărțișoare de suflet”, evenimentul va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Pe scenă va urca Grupul de copii „Muguri de folclor”, coordonator prof. Alexandru Filip, dar și cântăreții de muzică populară: Alexandru Potra, Mihaela Grindean, Grigore Sâmboan, Adrian Socaciu, Mihai Trif, Amalia Chiper Iurian, Florina Trif, Crina Varga, Iosif Rusu, Ana Georgeta Balla, Cristian Totpati (taragot), Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici și Marius Ciprian Pop.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. dr. Ovidiu Barteș. În scenă vor fi aduse și jocurile tradiționale, prezentate de membrii Ansamblului folcloric „Someșul-Napoca” din Cluj-Napoca, coordonat de dr. Zamfir Dejeu.

„Instituția noastră desfășoară ample proiecte care au ca obiectiv apropierea publicului de cultura tradițională, dar și de întrajutorare a celor aflați în momente de grea încercare. În perioada pandemiei, atunci când o mare parte a celor care iubesc folclorul și tradițiile populare se aflau în spitale, le-am fost alături, ducând cântecul, din sălile de spectacole, în curtea unităților sanitare. Acum ne dorim să fim alături de persoanele a căror viață este zguduită de războiul din Ucraina, prin cântecele aduse în scenă de copiii și interpreții consacrați din județul Cluj. Invităm publicul să ne fie alături în acest demers”, a precizat managerul CJCPCT Cluj, Adriana Irimieș.

În cadrul evenimentului va fi creată și o punte culturală între generații, prin proiectul „Tinerii, viitorul tradițiilor clujene”.

Intrarea se va face în schimbul unei donații de 25 de lei, pe bază de invitație care poate fi procurată de la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, joi și vineri, 3 și 4 martie 2022, între orele 14:00 – 18:00, dar și sâmbătă, 5 martie 2022, înainte de eveniment.

Eveniment organizat cu respectarea tuturor măsurilor și a regulilor de siguranță sanitară impuse de autorități!

Related posts

Leave a Comment