„Spare”, autobiografia prinţului Harry, cea mai rapid vândută carte de non-ficţiune din istorie

Volumul de memorii al prinţului Harry, intitulat „Spare” („Rezerva”), este cartea de non-ficţiune cea mai rapid vândută vreodată. Până în momentul de față, s-au înregistrat vânzări de peste 400.000 de exemplare din ediţiile hardcover, ebook şi audio.

Sky News citează editura Penguin Random House care a declarat că volumul de memorii al ducelui de Sussex „a depăşit chiar şi aşteptările noastre cele mai optimiste”, adăugând că singurele cărţi care s-au vândut mai mult în prima zi a lansării lor au fost romanele din seria Harry Potter.

Controversata autobiografie a prinţului Harry, a cărei ediţie în limba spaniolă a fost pusă din greşeală în vânzare mai devreme decât fusese planificat, a fost lansată în mod oficial marţi, numeroşi cititori aşteptând la coadă pentru a achiziţiona un exemplar din ediţia hardcover a volumului de memorii al ducelui de Sussex.

Cartea a atras atenţia în întreaga lume datorită dezvăluirilor sale privind acuzaţiile lansate de prinţul lui Harry la adresa tatălui său, regele Charles al III-lea, mamei sale vitrege, Camilla, şi fratelui său mai mare, prinţul William.

De ce autobiografia sa are titlul „Spare”?

Scena extraordinară, despre care Harry spune că a dus la răni vizibile la spate, este una dintre multele din „Spare”, care va fi publicată în toată lumea săptămâna viitoare şi probabil că va stârni furie din partea familiei regale britanice.

Pe fondul unei securităţi stricte înainte de lansare, The Guardian a obţinut o copie.

Titlul cărţii provine dintr-o zicală veche în cercurile regale şi aristocratice: că primul fiu este un moştenitor al titlurilor, puterii şi averii, iar un al doilea este, prin urmare, o rezervă, dacă i se întâmplă ceva primului născut.

„Spare” este un volum remarcabil, în care altercaţia dintre cei doi prinţi formează un pasaj uluitor, scrie The Guardian.

Harry scrie că William a vrut să vorbească despre relaţia lor şi a luptelor cu presa. Dar când William a ajuns la Nottingham Cottage – unde locuia atunci Harry, pe terenurile Palatului Kensington cunoscut sub numele de „Nott Cott” -, spune Harry, deja „clocotea”.

Related posts

Leave a Comment