Simone Tempestini aduce locul 6 pentru România în etapa din Germania a Campionatului Mondial de Raliuri

Singurul reprezentant al României în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Simone Tempestini, revine din Germania cu poziţia a 6-a la categoria la care concurează.

Componentul echipei Napoca Rally Academy a încheiat cu bine încă o etapă din programul său internaţional din 2017, ADAC Rallye Deutschland. În urma unei evoluţii bune, doar 1 secundă şi 9 zecimi l-au despărţit de locul 5.

Raliul Germaniei a marcat revenirea pe asfalt pentru juniorul român, după câteva etape din Campionatul Mondial în care a concurat pe macadam.

Raliul a debutat joi, cu o probă superspecială în care Simone şi navigatorul său, italianul Giovanni Bernacchini (Citroen DS3 R5), s-au descurcat excelent, dar greul avea să înceapă abia vineri. Vremea şi-a făcut de cap în Germania, iar ploile abundente au încurcat planurile şi strategiile piloţilor. Alt factor care a influenţat evoluţiile tuturor a fost noroiul scos pe traseu de către concurenţii din faţă, odată cu „tăierea” virajelor, fapt ce a pus probleme suplimentare de aderenţă.

După o luptă interesantă cu ceilalţi 16 contracandidaţi înscrişi la categoria WRC 2, Simone a reuşit să încheie cea de-a doua zi a raliului pe locul 9. Situaţia s-a tensionat în cursul serii de vineri, când o pedeapsă pentru depăşirea vitezei legale pe un sector de drum de pe etapa de legătură (deschis circulaţiei publice) a atras o penalizare de 5 minute, care l-ar fi privat pe Simone de şansele de a face un rezultat frumos în Germania. După o reanalizare a cazului de către conducerea cursei, penalizarea a fost anulată, iar tânărul pilot a reintrat din nou în „jocul” secundelor.

Sâmbătă a fost o zi în care sportivul din Cluj-Napoca a crescut ritmul de la probă la probă, chiar dacă acelea erau specialele pe care le apreciază cel mai puţin în Germania, iar la final a înnoptat pe locul 7 în clasamentul WRC 2.

„A fost un raliu complex, dificil, care, în parte, m-a mulţumit. Rezultatul este unul bun, ca şi ritmul avut pe probe, cu mici excepţii. Am început bine, apoi am avut ceva ezitări, datorate setup-ului maşinii, prea rigid, dar odată cu apariţia ploii şi schimbarea anvelopelor am reintrat într-un tempo competitiv”, a precizat Tempestini.

De asemenea tânărul pilot s-a declarat mulţumit de punctele obţinute, unele importante pentru clasamentul WRC 2 şi de faptul că a reuşit să se apropie ca ritm de piloţii din faţă.

Duminică, în ultima zi de concurs, Simone Tempestini a declanşat atacul pe unele probe, reuşind să mai avanseze o poziţie în clasament. În clasamentul general al cursei, echipajul Tempestini/Bernacchini s-a poziţionat pe locul 15.

Este cel de-al cincilea raliu consecutiv din Campionatul Mondial în care Simone Tempestini participă şi reuşeşte să puncteze. El a acumulat până în prezent 46 de puncte în ierarhia WRC 2, iar acest rezultat îl plasează pe locul 8, din 49 de concurenţi care au participat în această stagiune. Următorul raliu internaţional pentru Napoca Rally Academy şi tânărul pilot va fi RallyRACC Catalunya (Raliul Spaniei), care se va desfăşura în perioada 5 – 8 octombrie 2017.


Related posts

Leave a Comment