Simona Baciu: In business conteaza valorile si calitatea umana a liderului


Simona Baciu, fondatorul Transylvania College din Cluj, singura şcoală acreditată Cambrige din Romania care ofera intreg parcursul educational, de la gradinita la liceu, spune ca, profesional si-a vazut visul cu ochii. A reusit sa imbine fericit si cariera si familia. Aflati din interviul urmator cum a reusit sa face acest lucru.


Cluj Today: Femeie sau bărbat în business. Care ar fi avantajele si dezavantajele?
Simona Baciu: In business conteaza valorile si calitatea umana a liderului care tin mai putin de faptul ca esti femeie sau barbat. In spatele cuvantului antreprenor este, de fapt, omul cu calitatile pe care acesta le manifesta zi de zi. Daca ar fi sa ne uitam la lider femeie vs. lider barbat, femeile au o carisma si o energie pe care de multe ori o atrag in viata lor din roluri diferite, precum cel de sotie sau mama. Nu cred ca este mai usor sa fii lider barbat sau lider femeie pentru ca fiecare poate fi un mentor, un om care inspira, un om care vrea sa obtina succes cu ajutorul oamenilor care-l inconjoara. Cred ca depinde de fiecare in parte femeie / barbat sa-si gaseasca drumul si sa obtina succes in tot ceea ce face.

Cluj Today: Cum se intrepatrunde (sau nu) cariera cu familia?

Simona Baciu: Cred ca ar fi foarte bine sa poti avea o linie clara de separare intre business si familie, lucru care uneori este foarte greu de realizat. Totul depinde de felul in care purtam “palariile” rolurilor pe care le avem in viata. Cand spun aceasta ma gandesc la rolul de antreprenor, manager si rolul de mama, sotie. Sunt zile in care acestea functioneaza foarte bine dar, de multe ori, ne luam “palaria” cu noi acasa. Cred ca este foarte bine momentul in care incepem sa constientizam care ne sunt prioritatile si cum putem sa devenim managerii propriului nostru timp in favoarea familiei si nu in detrimentul ei, pentru ca in general cea care sufera este cea care este cea mai apropiata – in acest caz: familia. De multe ori ne dorim sa fim mici magicieni pentru a putea largi timpul acordat celor dragi.

Cluj Today: Care este cea mai mare satisfactie a dvs. de pana acum?

Simona Baciu: Eu cred cu adevarat ca avem puterea sa facem visele sa devina realitate. Visul meu a fost sa construiesc o Scoala in care copiii, profesorii si parintii sa vina cu incredere, entuziasm si bucurie. Cand la sfarsitul unei zile de lucru vezi elevii plecand zambind, alaturi de profesorii care-i incurajeaza, pot spune ca visul meu a devenit realitate.

Cluj Today: Cum arată viitorul imediat al doamnei Simona Baciu?

Simona Baciu: Imi place sa vorbesc despre viitorul mai indepartat. Drumul indepartat este acea luminita, acea flacara care tine viu entuziasmul si dorinta de a face bine in fiecare clipa, deci si in viitorul apropiat. Viitorul indepartat imi da perspectiva unui drum cu un parcurs sigur, cu multe provocari, incercari si reusite. De aceea, pentru mine viitorul indepartat este azi, pentru ca eu cred ca fiecare clipa este valoroasa si are in ea un potential extraordinar. Traieste clipa cu incredere si bucurie si viitorul iti va raspunde la fel!

Cluj Today: Ce întrebare nu vi s-a pus niciodata (şi la care, totuşi, aveţi un răspuns pe care doriţi să-l împărtăşiţi)

Simona Baciu: N-am fost niciodata intrebata daca vreau sa sar cu parasuta sau sa fac bungy jumping – un lucru care mi-ar fi placut intotdeauna, dar nu am avut niciodata acest curaj sa merg atat de departe cu limitele mele 🙂

Related posts

Leave a Comment