Sika își extinde producția la fabrica din Căpușu Mare

Compania Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, își extinde producția în fabrica din Căpușu Mare. Conducerea companiei a anunțat lansarea unui nou produs – adezivul SikaHome TileBond Flexible – ce este fabricat în unitatea de producţie din Căpuşu Mare, judeţul Cluj. Alături de acesta, în noua fabrică Sika a început producţia pentru alte patru produse din gamele de pardoseli şi impermeabilizare.„Treptat, gama SikaHome va fi dezvoltată prin lansarea de noi produse ce vor fi dezvoltate în noua noastră fabrică. De asemenea, alături de gama SikaHome, în fabrica din Cluj s-a început producţia pentru o serie de produse din categoriile destinate pardoselilor şi impermeabilizărilor. Astfel, ne urmăm planurile de a realiza local o parte dintre produsele importate până în acest moment”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, director general Sika România.

În acest moment, gama SikaHome este formată din SikaHome TileBond Ceramic, SikaHome TileBond Natural Stone, SikaHome TileBond Flexibile, SikaHome Insulate Polystirene, SikaHome Insulate Mineral Wool şi SikaHome Level Gypsum.

„Prin gama SikaHome dorim să aducem, aşa cum spune şi sloganul companiei, ‘Experienţa din şantier, la raft‘. Tocmai din acest motiv, noua noastră gamă cuprinde produse precum adezivi pentru placări ceramice, adezivi pentru placări cu polistiren şi vată minerală, adezivi pentru piatră naturală, adezivi flexibili şi gleturi de încărcare şi finisare”, a mai adăugat reprezentantul companiei.

Noul produs lansat, SikaHome TileBond Flexible, este un adeziv flexibil pentru placări în pat subţire, pe bază de ciment, fără curgere verticală şi cu timp de lucru extins. Acesta se foloseşte pentru lipirea în strat subţire, de până la 10 mm, a plăcilor ceramice la interiorul, dar şi la exteriorul locuinţei. Astfel, SikaHome TileBond Flexibile este indicat pentru placarea cu plăci ceramice, porţelanate, mozaic de sticlă sau clinker cu dimensiuni cuprinse între 5x5cm și 40x40cm. În plus, poate fi folosit şi pentru lipirea de piatră naturală (nesusceptibilă la pătare), cu dimensiuni până la 40x40cm, cărămidă aparentă, plăci termoizolante din polistiren sau vată minerală bazaltică.

Produsul lansat de Sika este adecvat pentru lipirea pe o varietate mare de straturi suport, de la beton, tencuieli sau şape pe bază de ciment, ipsos, plăci de gips-carton şi chiar peste placările ceramice anterioare.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în acest an şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

Related posts

Leave a Comment