Senatorul Adrian Oros: Forța Dreptei a depus un proiect de lege pentru ca partidele să nu mai primească subvenții

Forța Dreptei vrea să schimbe modul în care sunt finanțate partidele politice. Vicepreședintele acestui partid, senatorul clujean Adrian Oros, a anunțat că Forța Dreptei a depus un proiect de lege prin care partidele să renunțe la subvențiile din bani publici.

”Forța Dreptei a depus proiectul de lege prin care partidele politice să nu mai beneficieze de subvenție de la stat.

Banii primiți de partide din taxele și impozitele plătite de cetățeni pun în pericol democrația și afectează grav libertatea de expresie.

Singura soluție corectă, care poate opri fenomenele nocive declanșate de finanțarea masivă a partidelor de la buget, este stoparea finanțării. Oricum, cele mai mari cheltuieli ale formațiunilor politice sunt în campania electorală, iar legea prevede decontarea în limita unui plafon decent a cheltuielilor de campanie. Cheltuielile curente pot fi asigurate din cotizații și donații.

Prin adoptarea acestei legi, cele aproximativ 250 de milioane de lei care se cheltuiesc astăzi din buget pentru a finanța în special partidele de guvernământ, pot fi folosite pentru cheltuieli cu adevărat necesare și benefice pentru societate”, a menționat fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, printr-un comunicat de presă trimis la redacție.

Related posts

Leave a Comment