O secție de Țesut-Cusut a Şcolii de Arte Cluj a fost inaugurată la Dealu Negru, Călăţele.
Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Dealu Negru, unde au fost prezenţi proximativ 200 de săteni şi oaspeţi sosiţi din întreg judeţul.
Secţia externă ţesut-cusut a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj va fi coordonată de renumitul meşter popular Elvira Gavriş. Aceasta este cea de-a treia secţie a Şcolii Populare de Arte Cluj-Napoca, funcţionând pentru început cu un număr de douăsprezece cursante, potrivit reprezentanţilor instituţiei.
Şcoala de Arte Cluj are clase de ţesut-cusut la Cluj-Napoca şi Dej, iar în anii anteriori a avut secţii externe şi la Rugăşeşti-Căşei, Răchiţele – Mărgău şi Bedeciu- Mănăstireni, unde zeci de cursanţi din zonele respective au deprins tainele acestui vechi meşteşug tradiţional.
Amfitrionul inaugurării de la Călăţele a fost un vechi şi încercat staroste de nunţi, totodată interpret de muzică populară al Clujului, Cosmin Mocean, Pe scena Căminului Cultural au urcat Grupul de tradiţii al Școlii primare din Dealu Negru, coordonat de Mariana Trif şi Ioana Giurgiu, solişti vocali – Ioana Trif – 13 ani, Cezara Trif – 11 ani, Tudor Trif – 6 ani, cu cântece mocăneşti şi de cătănie, Ansamblul de suflători al Şcolii de Arte Cluj, coordonat de Petrică Pleșca, Taraful „Vatră de Dor” al Școlii de Arte Cluj. Spectacolul artistic a fost încheiat cu trei momente coregrafice – “Jocul fetelor din Şeredei”, “Joc fecioresc” şi “Joc de doi” – oferite de Ansamblul “Măgura Călățele”, instruit de coregraful Daniel Rusu.