SCJU Cluj a semnat un contract de finanțare pentru modernizare și reabilitarea – Află despre ce sumă este vorba

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a semnat un contract de finanțare aferent unui proiect de mare importanță privind modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu. Valoarea totală a proiectului este de 10.558.642 lei și este derulat prin intermediul Ministerului Sănătății.

Alimentarea cu gaze medicale (oxigen și vacuum medical) reprezintă o necesitate absolută pentru spital și constă în realizarea de stații de alimentare, sisteme de distribuție, izolare, monitorizare și alarmare în clădirile în care funcționează secțiile spitalului.

O altă componentă a proiectului vizează înlocuirea instalației electrice din majoritatea clinicilor și spațiilor administrative, în condițiile în care instalațiile din clădiri sunt vechi și nu corespund în totalitate cerințelor aparaturii medicale performante.

Acest proiect face parte din ansamblul de masuri pe care le luăm în vederea creșterii gradului de siguranță al pacientului. Nu excludem aspectul economic al investiției, ca obiectiv secundar. Ne propunem reducerea consumurilor la utilități prin înlocuirea instalațiilor vechi, mai puțin performante, fără afectarea actului medical pe perioada implementării”, declară Prof.Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Related posts

Leave a Comment