Nou exercițiu Salvamont în Cheile Turzii

Ultima etapă a evaluării anuale de vară a salvatorilor montani din Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, i-a avut ca protagoniști, în acest weekend, pe voluntarii serviciului.

Ca și în urmă cu o săptâmână, cand au fost evaluați angajații serviciului, voluntarii au fost testați individual pentru verificarea deprinderilor tehnice complexe necesare în salvarea montană, iar sâmbătă, în defileul Cheilor Turzii, a avut loc un exercițiu de salvare a victimelor rămase în perete, într-un traseu de alpinism.

Astfel, salvatorii au avut de evacuat o echipă de cățărători aflată în imposibilitatea de a continua ascensiune din pricina unui accident survenit pe traseu. Salvamontiștii au stabilizat victimele, le-au evacuat din perete și le-au transportat spre ambulanță, toate operațiunile desfășurându-se cu folosirea riguroasă a echipamentelor și tehnicilor specifice salvării montane.

În acest mod, etapele evaluarii de vară a salvamontiștilor clujeni s-au încheiat cu brio în aceste ultime două weekend-uri în Cheile Turzii. Urmează, în timp relativ scurt, exercițiile de început de sezon alb, cu evacuările din telescaun și transportarea victimelor folosind tehnicile de iarnă.

Related posts

Leave a Comment