Schimb de experienţă culturală între cursanţii şcolilor de arte Cluj şi Sighetu Marmaţiei

Cursanţii Şcolii Populare de Arte Cluj şi cei ai Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” din cadrul Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, se vor întâlni în 15 mai, la Cluj-Napoca, într-un schimb de experienţă culturală. Evenimentul face parte din cadrul proiectului “Întâlnirile de la Cluj” demarat în urmă doi ani. În cadrul manifestărilor culturale cursanţii celor două şcoli vor evolua la mai multe secţiuni, printre care muzică uşoară şi populară, dans modern, contemporan, jocuri populare.În cadrul manifestării din sala „Şantier”, la sediul Şcolii de Arte Cluj, va avea loc un spectacol susţinut de cursanţi ai celor două instituţii de cultură. Clujenii sunt invitaţi pentru a urmări evoluţia acestora, într-un dialog artistic şi cultural deosebit.
    
Programul Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” Sighetu Marmaţiei cuprinde: dans – “Baladă pentru Sighet”, grup vocal de muzică uşoară, cabaret, flamenco, folclor cu Ansamblul de muzică populară „Titiana“ şi taraf sighetean.

Programul Şcolii de Arte Cluj va cuprinde: Ansamblul folcloric „Popular“, solişti de la clasele de canto muzică populară, acompaniaţi de taraful „Vatră de dor“, trupa de dans contemporan „Rhythm Nation“, solişti ai claselor de canto muzică uşoară şi formaţia de muzică uşoară „Napoca“ ce va acompania cursanţi de la clasele tehnici muzică uşoară.

De asemenea va avea loc, de la ora 16, un workshop – lecţie deschisă – susţinută de către Robert Zolopcsuk, profesorul de pictură de la Şcoala de Artă „Gheorghe Chivu“ Sighetu Marmaţiei.
    
În galeria „Chipurile Clujului” din incinta Şcolii de Arte Cluj vor fi vernisate patru expoziţii realizate de Şcoala de Arte Sighet: expoziţie de pictură „Clădiri din Sighetu Marmaţiei“, expoziţie de icoane pe sticlă, expoziţie de artă populară şi expoziţie de artă fotografică.

În cadrul spectacolului va avea loc şi premierea participanţilor la Concursul de grafică „Anuala de grafică” – ediţia a V-a – cu tema „Impresii de călătorie”.

Proiectul “Întâlnirile de la Cluj” a demarat acum doi ani, şi până acum cursanţii Şcolii Populare de Arte Cluj au avut schimburi de experientă cu colegii lor de la şcolile din oraşele Piteşti, Zalău, Satu-Mare, Tîrgu Mureş, Reşiţa, Timişoara şi Alba Iulia.

“Aceste întâlniri sunt o oportunitate fericită de cunoaştere artistică şi personală între cursanţii şcolii noastre şi colegii lor din ţară şi observăm că de fiecare dată se creează o ambianţă culturală de calitate, menită să aducă rezultate deosebite instituţiei noastre la concursuri şi manifestări culturale”, a declarat managerului Şcolii de Arte Cluj, Vasile Corpodean.

Related posts

Leave a Comment