Scandalul ”folcloristelor” de la conferințele POSDRU a ajuns în Parlament. Ministrul Educației, somat să îl demită pe clujeanul Ioan Ștefan Groza

Scandalul ”folcloristelor”, adică al dansatoarelor despuiate ”convocate” la o conferință academică POSDRU organizată de directorul Direcției de Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, clujeanul Ioan Ștefan Groza, a ajuns în Parlament. Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, i-a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să îl demită pe profesorul Groza.”În urma relatărilor stupefiante din mass-media din aceste zile legate de subiectul organizării scandaloase de către dl Ioan Ştefan Groza, Director General al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS, a întâlnirii finanţate din fonduri europene care a avut loc în cursul lunii ianuarie a.c., la Predeal, vă solicit, domnule Ministru Sorin Cîmpeanu, să-l demiteţi de urgenţă pe dl Groza. Mai precis, întâlnirea de peerlearning având ca tematică „Facilitarea inserţiei în piaţa forţei de muncă a absolvenţilor de învăţămînt universitar” finanţată prin POSDRU/155/1.2/S/139950 “Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţământ superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii”, al cărei manager de proiect a fost dl Ioan Stefan Groza, nu a fost un eveniment cu expuneri legate de programul comunicat participanţilor, aşa cum era de aşteptat, ci unul cu expuneri … ale mişcărilor unor dansatoare aduse special.

Astfel, această întâlnire a fost în acelaşi ton cu viziunea fostului secretar de stat, Vasile Şalaru, privind promovarea cursurilor de educaţia nonformală şi informală, culmea tot pentru facilitarea inserţiei în piaţa muncii a absolventelor de liceu, după deviza: „Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”.

Având în vedere că prin organizarea acestei acţiuni neonorante, dl Groza a compromis membrii comunităţii academice din patru Universităţi de prestigiu din România, a pus semne de întrebare asupra modului de derulare a tuturor proiectelor POSDRU coordonate de către MECS şi pentru că astfel s-a mai dat o palmă imaginii Ministerului condus de dumneavoastră, domnule Sorin Cîmpeanu, nu luaţi în considerare o eventuală demisie? Vă întreb acest lucru deoarece activităţile din ultima perioadă desfăşurate de către responsabilii din MECS au dus la prăbuşirea totală a credibilităţii instituţiei pe care o conduceţi”, scrie deputatul Adrian Oros, într-o interpelare adresată ministrului Educației. Până acum, profesorul Ioan Ștefan Groza nu a comentat în nici un fel dezvăluirile din presă.

Related posts

Leave a Comment