Scandalul ”folcloristelor lui Groza” ia amploare. Un prorector USAMV a demisionat din funcție

Scandalul ”folcloristelor”, adică al dansatoarelor despuiate aduse la o conferință POSDRU de către directorul general al Direcției de Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, clujeanul Ioan Ștefan Groza, ia amploare. Unul dintre prorectorii USAMV Cluj, Adrian Oros, a demisionat din funcție și a reiterate cererea adresată ministrului Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, să îl demită pe profesorul Groza. Adrian Oros este și deputat PNL de Cluj.”Pentru a nu implica Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca în disputa între mine, ca şi membru al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, şi unii reprezentanţi din Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, găsesc de cuviinţă să demisionez din funcţia de Prorector al USAMV Cluj.

Reamintesc faptul că ieri, 28 octombrie, am cerut Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, dl. Sorin Cîmpeanu, să-l demită de urgenţă pe domnul dl Ioan Ştefan Groza din funcţia de Director General al Direcţiei Generale pentru Învăţământ Superior din cadrul MECS, în urma relatărilor stupefiante din mass-media legate de subiectul organizării scandaloase de către acesta, a întâlnirii finanţate din fonduri europene din luna ianuarie a.c., la Predeal.

Având în vedere că prin organizarea acestei acţiuni neonorante, dl Groza a compromis membrii comunităţii academice din patru Universităţi de prestigiu din România, a pus semne de întrebare asupra modului de derulare a tuturor proiectelor POSDRU coordonate de către MECS şi pentru că astfel s-a mai dat o palmă imaginii Ministerului condus de dumneavoastră, este absolut necesar, domnule Cîmpeanu, să-l revocaţi din funcţie pe dl. Groza!”, scrie Adrian Oros în comunicatul prin care și-a anunțat demisia. Până acum, Ioan Ștefan Groza nu a oferit nici o luare de poziție legată de tema scandalului folcloristelor.

Related posts

Leave a Comment