S-a lansat Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem


Astazi, 27 martie s-a lansat Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS). Evenimentul a avut loc în Bucureşti, la hotelul Intercontinental.
ARBACS este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, care îşi propune să fie un partener de încredere al autorităţilor din domeniul sănătăţii şi al comunităţii medicale, contribuind activ alături de aceştia la crearea unui sistem de sănătate performant.
ARBACS a fost înfiinţată în anul 2012 la iniţiativa a trei companii de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center şi Stem SURE.
ARBACS este prima organizaţie non-guvernamentală la nivel naţional care va promova şi apaăra desfăţurarea în cadrul legal precum şi pe principii morale, etice şi ştiinţifice a activităţii companiilor care se ocupă cu stocarea celulelor stem.
Biogenis, Dr. Dorin Pirciog: “Considerăm apariţia ARBACS un moment de referinţă chiar pentru istoria sistemului de sănătate naţional. Recoltarea de celule stem este un domeniu de viitor pentru sistemul medical şi pentru sănătatea oricărui popor care doreşte să aibă un viitor fericit pentru cetăţenii săi”.
Scopul înfiinţării ARBCAS este de a facilita accesul cât mai multor viitori părinţi din România la sănatatea copiilor lor prin informarea corectă şi continuă asupra celulelor stem, dar şi de a promova un serviciu de calitate europeană, precum şi responsabilitatea morală a membrilor săi în faţa viitoarelor mame şi a familiei, medicilor şi a tuturor celor implicaţi în actul miraculos al naşterii, alaturi de angajamentul ARBACS de a sprijini societatea medicală din România pentru a face din recoltarea de celule stem un serviciu medical cât mai accesibil.
Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu: ” Eforturile noastre conjugate de a avea o asociaţie care să ne promoveze activitatea, ARBACS, s-au concretizat astăzi şi credem că acest demers este benefic pentru sănătatea generaţiilor viitoare.”
ARBACS are ca deziderat o buna colaborare cu autorităile competente în domeniu (Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională de Transplant, Registrul Public al Donatorilor Onorifici de Celule Stem şi cu alţi parteneri de dialog (organizaţii medicale, civice, umanitare) ş cu media în vederea dezvoltării pe baze corecte şi clare a acestui domeniu de vârf, în România şi pe plan mondial.
Stem SURE, Dr. Bogdan Ivanescu: “Dincolo de orice interes comercial, primează interesul medical. De aceea ne dorim să promovam şi ajutam toate agenţiile de celule stem pentru a avea cele mai înalte standarde, la nivel european, pentru toţi pacienţii din ţara noastră.”

www.arbacs.ro

Related posts

Leave a Comment